Menggunakan Marshmallow (Teknik Bottom)
Step 1
Cangkokkan marshmallow pada mata kail hingga sebaris pada perambut seperti sate.
Step 2
Cangkokkan pula roti yang dipotong dadu pada mata kail. Pastikan roti dadu dicucuk melepasi mata kail dan selebihnya menutupi mata kail.
Step 3
Tuangkan 3 penutup pes pacak A1, sos sawit A1 dan sos raya A1 ke dalam cawan. Atau boleh saja gunakan perisa umpan yang korang suka.
Step 4
Sebatikan semua sos tadi.
Step 5
Celupkan umpan tadi ke dalam sos yang digaul tadi.
Step 6
Umpan sudah siap dan boleh digunakan dengan teknik perambut batu gantung.
Cara 2: Menggunakan Roti (Teknik apung)
Step 7
Tuangkan gabungan 3 sos yang dibuat tadi ke dalam bekas bancuhan yang berisi roti yang dipotong dadu.
Step 8
Gaul hingga semua roti dadu mengena sos umpan sekata.
Step 9
Roti itu kemudian dicangkok pada perambut 2 mata.
Step 10
Kepalkan roti yang selebihnya pada mata kail.
Step 11
Hingga menjadi seperti ini.
Step 12
Umpan sudah boleh digunakan.